Anatomi: Mandens kønsorganer.

Testiklerne er anatomisk to glatte legemer med samme størrelse som blommer. De er placeret i en hudsæk, pungen. De indeholder et stort antal snoede sædkanaler, som udmunder i bitestiklerne. De to bitestikler ligger oven på testiklerne, og herfra går sædlederne igennem lyskens kanaler ind til bækkenets hulrum. Sammen med udførselsgangene fra de 2 sædblærer passerer sædlederne derefter gennem blærehalskirtlen for at munde ud i urinrøret.
Sædcellerne ligner nærmest små haletudser og er opbygget af hoved og hale. Sædcellerne dannes netop i testiklernes sædkanaler og føres til bitestiklerne. Her modnes de - for bl.a. at opnå deres bevægelighed.
Igennem sædlederne går rejsen derefter til sædblærer og blærehalskirtel, hvor der tilsættes en væske. Når væske og sædceller blandes sammen, har vi det færdige produkt, sæden, og den er nu klar til at blive udtømt igennem urinrøret.

Penis er anatomisk opbygget med nogle svampede legemer (=svulmelegemer). Når de fyldes med blod, rejser penis sig – dvs. bliver større og stiv. Herved bliver det muligt at indføre den i skeden.

Testiklernes hormon funktion består i at producere det mandlige kønshormon, testosteron.